1. Identifikujte nekorišćene predmete: Napravite listu svih predmeta oko kuće koje više ne koristite. Uključite što više detalja, kao što su koliko ste platili za njih i njihovo trenutno stanje.
2. Budite konkretni: Opišite predmet koji prodajete, uključujući njegove karakteristike, kratku istoriju i vašu motivaciju za prodaju. Što više informacija date, veća je verovatnoća da ćete izvršiti prodaju po ceni koju želite.
3. Učinite svoj oglas vizuelno privlačnim: Imaćete veći uspeh kod potencijalnih kupaca ako mogu da vide stvar koju nudite, pa dodajte razne fotografije.
4. Budite iskreni: Kada navodite stavku, budite otvoreni, istiniti i tačni. Ovo je odlično i za vas i za našu zajednicu. Nemojte previše hvaliti robu ili ignorisati značajne probleme.
5. Upoznajte kupca: Ako je ikako izvodljivo, zakažite lokalni sastanak u prometnom javnom prostoru i pozovite rođaka ili prijatelja. Pre isporuke bilo koje stavke na pregled, možda bi bilo korisno zatražiti lični identitet od kupca radi poboljšane bezbednosti.
6. Dođite na vreme: Ako ste zakazali sastanak sa kupcem, pridržavajte se rasporeda i dođite na vreme. Ove stvari se dešavaju, pa ako ne možete da uspete, jednostavno obavestite osobu što je pre moguće kako ne bi čekali.

Vrh